Over mij

Dieren en ik zijn altijd al in één adem te noemen geweest. Vanaf dat ik jong was, heb ik een diepe connectie met mijn dieren gehad. Opgegroeid met dieren, een dierenliefhebber in hart en nieren en altijd bezig om de gezondheid en kwaliteit van leven van al mijn dieren zo optimaal mogelijk te maken. Lang heb ik geweten dat ik dieren wilde gaan behandelen, echter raakte dit, toen ik mijn opleiding fysiotherapie had afgerond, wat op de achtergrond. Vanaf 2016, toen ik in een burn-out kwam, besefte ik dat ik mijn passie uit het oog verloren was. Omdat Kashmir, mijn paard en zielenmaatje in die tijd worstelde met leverbot, hoefbevangenheid en lyme, heb ik veel ervaring opgedaan. In die tijd kwam tevens Moonlight erbij (overleden in 2020 op 24 jarige leeftijd) en in 2019 Meggie. Alle drie hebben en hadden ze een eigen verhaal met veel wijze lessen, waardoor ik ben gegroeid als mens en behandelaar.

Mijn hond Brommer, heb ik in 2020 uit het asiel gehaald. Brommer met zijn 3 poten leert mij zijn eigen wijze lessen. Geen dier is hetzelfde. Ook mijn 2 katten, Mus (5) en Bear (2) met hun verschillende karakters, zijn kadootjes om in huis te hebben. De bekende uitspraak 'katten hebben dienaren', ben ik het volledig mee oneens. Bijna mijn hele leven heb ik katten gehad. Katten zijn wat mij betreft healers van de eerste klas en dienen hun eigenaar zoveel meer dan andersom.

Vanaf 2016 heb ik verschillende diploma's in de 'alternatieve' en energetische geneeswijzen voor dieren, behaald. Sinds 2019 ben ik aan het werk in mijn eigen bedrijf Natuurlijk Holistisch. Omdat ik een anatomische en biomechanische basis miste in de opleidingen, ben ik dierfysiotherapie gaan studeren. In 2021 heb ik mijn 'reguliere' diploma dierfysiotherapie behaald. Mijn kracht ligt in het combineren van de verschillende geneeswijzen. Ik geloof niet dat het één zonder het ander kan. Ik zal mij blijven verdiepen in zowel de energetische anatomie als de reguliere anatomie. 

Veel liefs en hopelijk tot ziens op de praktijk of bij u op stal,
Susan