Over mij

Dieren en ik zijn altijd al in één adem te noemen geweest. Vanaf dat ik jong was, heb ik een diepe connectie met mijn dieren gehad. Opgegroeid met dieren, een dierenliefhebber in hart en nieren en altijd bezig om de gezondheid en kwaliteit van leven van al mijn dieren zo optimaal mogelijk te maken. Lang heb ik geweten dat ik dieren wilde gaan behandelen, echter raakte dit toen ik mijn opleiding fysiotherapie had afgerond wat op de achtergrond. Vanaf 2016, toen ik in een burn-out kwam, besefte ik dat ik mijn passie uit het oog verloren was. Omdat Kashmir, mijn paard en zielenmaatje, waar ik al 16 jaar samen mee ben, in die tijd worstelde met leverbot, hoefbevangenheid en lyme, heb ik veel ervaring opgedaan. In die tijd kwam tevens Moonlight erbij (overleden in 2020 op 24 jarige leeftijd) en in 2019 Meggie (12 jaar). Alle drie hebben en hadden ze een eigen verhaal met veel wijze lessen, waardoor ik ben gegroeid als mens en behandelaar. Om onze dieren meer vrijheid te bieden zijn wij, Corjan, mijn vriend, inmiddels ook aangestoken met het virus dat dierenliefde heet en ik, eind 2018 verhuisd naar Friesland. Wij wonen daar samen met onze 3 katten, 2 konijnen, 2 honden en 2 paarden. Onze paarden leven in een paddock paradise omdat we ze zoveel mogelijk keuzevrijheid willen bieden. Onze honden, Brommer en Max, hebben wij in 2020 uit het asiel gehaald. Brommer met zijn 3 poten en Max met gedragsproblemen hebben mij net als de paarden zoveel geleerd. Geen dier is hetzelfde. Onze 3 katten, Mimi (19), Mus (4) en Bear (1) met hun verschillende karakters, zijn kadootjes om in huis te hebben. Mimi is inmiddels 19 jaar maar een vrolijke oma. De bekende uitspraak 'katten hebben dienaren', ben ik het volledig mee oneens. Bijna mijn hele leven heb ik katten gehad. Katten zijn wat mij betreft healers van de eerste klas en dienen hun eigenaar zoveel meer dan andersom.
Toen we in Friesland kwamen wonen hadden wij 5 konijnen. Helaas hebben we in 2021 afscheid moeten nemen van 3 van hen, Lana (10), Max (8) en Lucca (9). Ook zij hadden allen hun eigen verhaal en lessen. Zo leerde Lana mij dat ook voor dieren het sterfproces niet altijd vanzelfsprekend is. Wanneer een dier in een vorig leven een trauma heeft meegemaakt in het sterfproces, kan het zijn dat zij moeite hebben met het loslaten van het leven nu. Ook Moonlight leerde mij tijdens ons afscheid in 2020 waardevolle lessen over het sterven.
We zijn dankbaar dat onze konijnen Muck (10 jaar) & Lilly (8 jaar) nog bij ons zijn. Konijnen zijn kleine paardjes, zeg ik altijd, en een enorm ondergewaardeerd als huisdier. In de toekomst hoop ik ook konijnen patiënten te mogen verwelkomen.

Vanaf 2016 heb ik verschillende diploma's in de 'alternatieve' en energetische geneeswijzen voor dieren, behaald. Sinds 2019 ben ik aan het werk in mijn eigen bedrijf Natuurlijk Holistisch. Omdat ik een anatomische en biomechanische basis miste in de opleidingen, ben ik dierfysiotherapie gaan studeren. In 2021 heb ik mijn 'reguliere' diploma dierfysiotherapie behaald. Mijn kracht ligt in het combineren van de verschillende geneeswijzen. Ik geloof niet dat het één zonder het ander kan.