Ervaringen en resultaten


Behandeling van de paarden van Gwen Van der Lichte wonend in Friesland

Bellie, shetlander met hoefbevangenheid en luchtwegklachten, is behandeld met acupunctuur en lymfedrainage. Bellie wilde al een paar maanden niet meer echt lopen. Het lopen dat hij deed ging erg moeizaam. Na 3 behandelingen liep hij weer voor de kar. Omdat hij in die periode heel veel hoestte (hij is zijn hele leven al bekend met COPD), heb ik hem daarvoor ook eenmaal behandeld. Door de behandeling werden zijn luchtwegklachten verlicht. 


Mashi, een Welsh pony en vriendje van Bellie was niet makkelijk te benaderen en erg schrikachtig. Hij is 3 keer behandeld met Craniosacraal therapie, Reconnective Healing en acupunctuur. Na elke behandeling werd het contact met Mashi makkelijker. Hij laat nu steeds meer mensen om hem heen zonder weg te schieten. 

Banc, een draver die erg onzeker is, behandeld met Craniosacraal therapie. Na 1 behandeling durfde hij onder het afdakje en de bomen te staan, wat eerst niet lukte. Ook kwam hij weer voor zichzelf op in de groep met pony┬┤s waar hij zich liet weg jagen.

Onderstaande foto is een moment tijdens de behandeling van Banc

Eigenaar Gwen; Susan is werkelijk magisch met mijn paardjes..... bij haar merk ik zo duidelijk dat ze mijn dieren helpt. Zowel bij mijn shetlander Bellie die ze meerdere malen heeft behandeld als bij mijn welshje Maschi. Bellie met hoefbevangenheid en COPD heeft ze daadwerkelijk zichtbare verlichting gegeven. Mijn nerveuze Welshje was de dagen na haar behandeling steeds weer zo kalm en rustig. Tot nu toe heeft hij door haar een groot stuk rust over zichzelf gekregen.
En vandaag is ze bij mijn draver geweest..... Dit is zo wonderlijk geweest, al mijn pony's kwamen erbij liggen en gingen zelfs slapen... nog nooit zoiets moois meegemaakt. Susan je bent echt Amazing!!!!

Behandeling Fries Tineke met Manuele Lymfedrainage en Craniosacraal therapie

Tineke hield als gevolg van een nare voorgeschiedenis veel vocht vast in haar gezicht. Door de complexiteit van haar voorgeschiedenis heb ik de behandelingen voorzichtig opgebouwd. De eerste 4 behandelingen waren om de 1-2 weken, daarna meer ruimte tussen de behandelingen. Sinds de behandelingen houdt zij minder vocht vast en kijkt zij weer helder uit haar oog. Zij blijft stabiel tussen de behandelingen.
Ondanks dat de tweede foto met een andere camera is genomen is het verschil duidelijk zichtbaar na 6 behandelingen;

Behandeling draver Smaug met Craniosacraal therapie

Onderstaande foto kreeg ik van de eigenaar. Het was haar opgevallen dat na de behandeling de manen van Smaug van richting waren verandert! Waar de manen van Smaug jaren stug naar links lagen, vielen zij nu opeens naar rechts. Ook merkte ze verbetering in de rechter buiging. Doordat het lieve paard veel spierproblemen kent en net uit een diepe dip kwam, was deze laatste behandeling maar zeer minimaal en elke aanraking vrij kort. Dit geeft aan hoe krachtig Craniosacraal therapie kan zijn.